Duonos kelias iki stalo   KULTŪROS PASAS   KULTŪROS PASAS

 

Trukmė: 2 val.
Dalyvių amžius:  3–99 m.
Patalpa: artima autentiškai XIX a. mūsų krašto valstiečio trobai
Veda: edukacijų vadovė E. Petrauskaitė, edukatorius M. Kalinkevičius

 

Vieta: Prienų krašto muziejus, F. Martišiaus g. 13, Prienai
Vyksta: trečiadieniais ir penktadieniais
Užsakoma: iš anksto telefonu +370 656 37554

Minimalus dalyvių skaičius: 15
Kaina: vaikams, moksleiviams, studentams, senjorams ir neįgaliesiems, asmenims, turintiems Prieniečio kortelę  – 5 Eur, suaugusiesiems – 6 Eur

Prienų krašto muziejaus kepamai duonai suteiktas tautinio paveldo produkto sertifikatas
Užsiėmimus vedančios muziejaus darbuotojos apranga, veiksmais ir kalba iliustruoja valstiečių buityje gyvavusias duonos kepimo tradicijas ir papročius. Edukacinės programos dalyviai ne tik stebi duonos kepimo procesą, bet ir patys šiame procese dalyvauja. Jie susiformuoja užminkytos duonos kepalėlius, išsikepa ir iš muziejaus išsineša savo duonutės.

 

Kol duona kepa, dalyviai supažindinami su ilgu duonos keliu – nuo rugio pasėjimo iki iškeptos duonelės padėjimo ant stalo

 

 

 

 

Pagal amžių parinktos užduotys, kurios padeda dalyviams išgyventi pagarbos duonelei, sąvokos „šventa“ pajautimus

 

 

 

Muziejus nedirba šiomis švenčių dienomis:

 

• Sausio 1 d. – Naujieji metai
• Vasario 16 d. – Lietuvos valstybės atkūrimo diena
• Kovo 11 d. – Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena
• Šv. Velykos (sekmadienis ir pirmadienis).
• Gegužės 1 d. – Tarptautinė darbo diena
• Pirmąjį gegužės sekmadienį – Motinos diena
• Pirmąjį birželio sekmadienį – Tėvo dieną
• Birželio 24 d. – Joninės (Rasos ir Joninių diena)
• Liepos 6 d. – Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) diena
• Rugpjūčio 15 d. – Žolinės (Švč. Mergelės Marijos ėmimo į dangų diena)
• Lapkričio 1 d. – Visų Šventųjų diena
• Lapkričio 2 d. – Mirusiųjų atminimo (Vėlinių) diena
• Gruodžio 24 d. – Kūčių diena
• Gruodžio 25 – 26 d. – Šv. Kalėdos

 

Prieššventinėmis dienomis muziejus dirba 1 valanda trumpiau.