Duonos kelias iki stalo |
Trukmė: 2 val. Dalyvių amžius: 3–99 m. Patalpa: artima autentiškai XIX a. mūsų krašto valstiečio trobai Veda: edukacijų vadovė E. Petrauskaitė, edukatorė L. Vasiliauskaitė
| Vieta: Prienų krašto muziejus, F. Martišiaus g. 13, Prienai Vyksta: trečiadieniais ir penktadieniais Užsakoma: iš anksto telefonu +370 656 37554 Minimalus dalyvių skaičius: 15 Prienų krašto muziejaus kepamai duonai suteiktas tautinio paveldo produkto sertifikatas | Užsiėmimus vedančios muziejaus darbuotojos apranga, veiksmais ir kalba iliustruoja valstiečių buityje gyvavusias duonos kepimo tradicijas ir papročius. Edukacinės programos dalyviai ne tik stebi duonos kepimo procesą, bet ir patys šiame procese dalyvauja. Jie susiformuoja užminkytos duonos kepalėlius, išsikepa ir iš muziejaus išsineša savo duonutės. |
Kol duona kepa, dalyviai supažindinami su ilgu duonos keliu – nuo rugio pasėjimo iki iškeptos duonelės padėjimo ant stalo
|
Pagal amžių parinktos užduotys, kurios padeda dalyviams išgyventi pagarbos duonelei, sąvokos „šventa“ pajautimus |