Duonos kelias iki stalo   KULTŪROS PASAS   KULTŪROS PASAS

 

Trukmė: 2 val.
Dalyvių amžius:  3–99 m.
Patalpa: artima autentiškai XIX a. mūsų krašto valstiečio trobai
Veda: edukacijų vadovė E. Petrauskaitė, edukatorė L. Vasiliauskaitė

 

Vieta: Prienų krašto muziejus, F. Martišiaus g. 13, Prienai
Vyksta: trečiadieniais ir penktadieniais
Užsakoma: iš anksto telefonu +370 656 37554

Minimalus dalyvių skaičius: 15
Kaina: vaikams, moksleiviams, studentams, senjorams ir neįgaliesiems, asmenims, turintiems Prieniečio kortelę  – 5 Eur, suaugusiesiems – 6 Eur

Prienų krašto muziejaus kepamai duonai suteiktas tautinio paveldo produkto sertifikatas
Užsiėmimus vedančios muziejaus darbuotojos apranga, veiksmais ir kalba iliustruoja valstiečių buityje gyvavusias duonos kepimo tradicijas ir papročius. Edukacinės programos dalyviai ne tik stebi duonos kepimo procesą, bet ir patys šiame procese dalyvauja. Jie susiformuoja užminkytos duonos kepalėlius, išsikepa ir iš muziejaus išsineša savo duonutės.

 

Kol duona kepa, dalyviai supažindinami su ilgu duonos keliu – nuo rugio pasėjimo iki iškeptos duonelės padėjimo ant stalo

 

 

 

 

Pagal amžių parinktos užduotys, kurios padeda dalyviams išgyventi pagarbos duonelei, sąvokos „šventa“ pajautimus